Prirodni spa na Islandu koji liječi

srijeda, 24.07.2013.

Nestrpljivo smo danima čekali odlazak u Blue Lagoon na Islandu. Kovali smo planove kako si uskladiti rasporede, molili i kumili da nam odobre slobodne dane, prodavali dužnosti. Prvi put otkad sam došla, i ja sam prodala svoju. Doslovno smo bili uzbuđeni kao djeca prije školskog izleta. (*Prodaja dužnosti - nađeš nekoga da radi za tebe i platiš mu, što je legalno.)


Radi se o geotermalnim toplicama koje je National Geographic svrstao među 25 čuda svijeta, a čitatelji 'Conde Nast Traveler' poglasili najboljim medicinskim spa na svijetu. Tamperatura vode je 37-39°C, a laguna sadrži šest milijuna litara geotermalne morske vode koja se obnavlja svakih 40 sati. Voda izvire s dubine od 2000 metara, gdje je temperatura 240 °C, a tlak 36 puta veći nego na zemljinoj površini i dolazi u kontak s rashladnim magmatskim silama pri čemu 'hvata' zemljine minerale. Rezultat opisanog procesa ovaj je jedinstven prirodni kompleks poznat po svom pozitivnom pa čak i iscjeljujućem učinku na kožu. Naime, islandsko i dansko Ministarstvo zdravlja su priznali redoviti posjet ovim toplicama službenim tretmanom za liječenje kožne bolesti psorijaze. Pozitivan učinak na kožu voda ima zbog visokog udjela minerala, silicij dioksida i algi.


Nakon nekoliko osnovnih činjenica, pređimo na naše utiske. Svi smo bili sretni, presretni i oduševljeni našim izletom. Osim ogromnih prirodnih bazena s vrućom vodom, Plava Laguna sadrži i saunu, mini gejzir, špilju u kojoj se može sjediti u vodi i čuti osnovne stvari o kompleksu na nekoliko stranih jezika, posude s maskama za lice i tijelo koje se mogu besplatno koristiti pa smo svi okolo plivali s tim na licu… Nakon povratka na našu lađu, svi smo zaključili da nam koža izgleda vidno bolje, a to smo već čuli od svih koji su prije posjetili ovo mjesto.
Ako se na brzinu želite pomladiti i učiniti nešto dobro za svoju kožu i imate novce za koje ne znate na što ćete ih potrošiti (vrlo česta situacija u Hrvatskoj, ovo drugo), pravac Blue Lagoon, Island. Raj za tijelo i dušu!

Oznake: putovanje, kruzer, posao, Island, blue lagoon

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.